Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@06:46:33 GMT

پایان «جشنواره مستند» با زنده یاد علی حاتمی

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۶۴۰۵۹

پایان «جشنواره مستند» با زنده یاد علی حاتمی

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی شبکه چهار سیما، «جشنواره مستند» شبکه چهار سیما که پخش از ۱۸ خرداد ماه آغاز شد، این هفته با پخش ۷ فیلم مستند به پایان می‌رسد. نواب، پروپاگاندا، نا آباد، فیلسوف گفت‌‌و‌گو (۲ قسمت)، هشت بهانه کوچک برای یادآوری و آن معلم بی‌استاد عناوین مستند‌هایی است که به ترتیب از ۲۵ تا ۳۱ خردادماه هر شب ساعت ۲۳ پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در ادامه توضیحات هرکدام از این فیلم‌های مستند آمده است. مستند «نواب» به به کارگردانی سید حسن یوسفی و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر روز شنبه ۲۵ خرداد پخش می‌شود.
این مستند نوعی پرتره است از شهید سید مجتبی میرلوحی که به نواب صفوی معروف است و در آن سعی شده تا در کنار معرفی شخصیت نواب، شروع و پایان فدائیان اسلام و بررسی عملکرد آن‌ها نیز در روایت این مستند گنجانده شود. اعدام‌های انقلابی فدائیان و نواب نیز از مسائلی است که در این مستند به نمایش گذاشته شده است.
مستند «پروپاگاندا» که به فریب رسانه‌ای در غرب و تلاش غول‌های بین‌المللی این حوزه برای القای مفاهیم دلخواهشان می‌پردازد روز یکشنبه به نمایش در می‌آید. مستند «پروپاگاندا» در مصاحبه با اساتید و منتقدان به بررسی مفهوم پروپاگاندا و چگونگی عملکرد آن می‌پردازد. در این مستند بیان می‌شود رسانه‌ها بهترین عاملان اجرای پروپاگاندا و تغییر نگرش مردم به موضوعات مورد نظر هستند. مصاحبه با نوام چامسکی پدر زبان‌شناسی مدرن و تحلیل‌گر سیاسی سرشناس آمریکایی، نانسی اسنو نویسنده و ادوارد هرمن هنرپیشه آمریکایی بخش‌های مختلف «پروپاگاندا» به تهیه کنندگی و کارگردانی محمد طیب را تشکیل می‌دهند.
مستند «ناآباد» به تهیه‌کنندگی روح‌الله رفیعی و کارگردانی مشترک امیر عظیمی و محسن صادقی روز دوشنبه ۲۷ خردا پخش می‌شود. «ناآباد» مستندی است که به تأثیر جداره‌های شهری بر روان شهروندان پرداخته است. این اثر به موضوع سبک زندگی از زاویه طراحی و مناظر شهری پرداخته است و تأثیر ناهمگونی مناظر شهری و اغتشاشات بصری را روی ذهن و روان مردم بررسی می‌کند.
«ناآباد» با استخراج دلایل ناهمگونی مناظر شهری و اغتشاشات بصری به مخاطب نشان می‌دهد که چگونه خودخواهی‌ها و بی‌توجهی‌های انسان به اطرافش، موجب بروز مسائل و مشکلاتی در زندگی شده است. مستند «فیلسوف گفت‌‌و‌گو» در دو قسمت ۲۸ و ۲۹ خرداد ماه به نمایش در می‌آید.
فیلم مستند بلند «فیلسوف گفت‌‌وگو» پرتره‌ای درباره غلامحسین ابراهیمی دینانی است که سیدجواد میرهاشمی و کریم فیضی در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی آن را تهیه کرده‌اند. «فیلسوف گفت‌‌وگو» زندگی و اندیشه فیلسوف ایرانی «غلامحسین ابراهیمی دینانی» را به تصویر می‌کشد که عمده شهرت وی بواسطه پژوهش در حکمت اشراق و سهروردی و احیای آن در سال‌های اخیر است. وی با بررسی تمامی آثار و نوشته‌های شیخ شهاب‌الدین سهروردی تاکنون چندین کتاب مهم در رابطه با فلسفه و افکار این فیلسوف ایرانی نگاشته‌است.
این فیلم یک شناخت کاملاً متفاوت از استاد دینانی را به تماشاگران ارائه می‌دهد و به خلوت ایشان به معنای مردم‌داری، نحوه تدریس، خطابه‌ها، همایش‌ها و سمینار‌های وی و ... توجه دارد. مستند «هشت بهانه کوچک برای یادآوری» که در زمینه سیره و منش امام موسی صدر ساخته شده است پنجشنبه ۳۰ خردادماه پخش می‌شود.
این مستند ۴۰ دقیقه‌ای که بر اساس ۸ فایل چند رسانه‌ای کمتر دیده شده از امام موسی صدر ساخته شده است به بررسی ابعاد شخصیتی او می‌پردازد و در مصاحبه با برخی از نزدیکان و علاقمندان به آثار امام موسی صدر، برخی از ویژگی‌های فردی و اجتماعی وی را تشریح می‌کند. در این مستند با افراد مختلفی از جمله محمدمهدی مهتدی سفیر سابق ایران، حجت‌الاسلام زائری، عادل پیغامی، نماینده جنبش امل لبنان در ایران و برخی دیگر از نزدیکان امام موسی صدر مصاحبه شده است.
مستند «آن معلم بی استاد» درباره زنده یاد علی حاتمی فیلمنامه‌نویس و کارگردان فقید سینما و تلویزیون ایران است؛ که روز جمعه ۳۱ خرداد ماه به نمایش در می‌آید. «آن معلم بی استاد» به کارگردانی سید وحید حسینی و محدثه گلچین عارفی در واقع گرامیداشت علی حاتمی کارگردان مؤلف سینمای ایران به روایت هنرمندان بزرگی است که با او همکاری داشته‌اند و در آن به ویژگی‌های آثار حاتمی از جنبه‌های مختلف نظیر متن، موسیقی، گریم، صحنه آرایی، دوبله، بازیگری و... اشاره شده است.
فیلم مصاحبه محور است و به مرورِ آثار حاتمی می‌پردازد. عزت‌الله انتظامی، جمشید مشایخی،علی نصیریان، داوود رشیدی، محمدعلی کشاورز، منوچهر اسماعیلی، ناصر طهماسب، حسین علیزاده، احمد بخشی کارگردان و دستیار علی حاتمی، عبدالله اسکندری، ارسلان کامکار، حجت شکیبا نقاش و محمود بصیری این فیلم را روایت می‌کنند. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا هنر فرهنگی عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۶۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!

کتاب دو جلدی «طهور در ساغر» به قلم حسینعلی رحمتی است که این اثر برای آشنایی جوانان با منظومه‌ی فکری استاد مرتضی مطهری منتشر شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چهل‌وچهار سال از شهادت استاد مرتضی مطهری می‌گذرد؛ چه چیزی باعث شده‌است هنوز آثار ایشان تجدید چاپ شود و تمامی رهپویان اندیشه به این آثار توجه داشته‌‌باشند؟ تاریخ هر چیزی را به راحتی در خود نگاه نمی‌دارد و به نسل‌های بعدی منتقل نمی‌کند. باید کاوش کرد چه چیزی شهید مطهری را در این جایگاه قرار داده‌است و سخنان او همیشه تازه بوده‌است؟

معلم شهید در ایران معاصر، در هر دو عرصه‌ی اندیشه و عمل سیاسی‌ـ‌اجتماعی تاثیر گذارده است. او در دو کانون اصلی تفکر و دو گروه مرجع در جامعه‌ی ایران، یعنی در حوزه‌‌های علمیه و دانشگاه حضوری جدی داشت. در تمام این محافل یکی از محورهای اساسی بحث‌هایش فلسفه و موضوعات جدید کلامی بود؛ مقتضیات زمان را به خوبی فهم کرد و چراغ حکمت اسلامی را روشن نگاه داشت. او در زمان غلبه‌ی اندیشه‌ی غربی، به نقد فلسفه‌ی غرب پرداخت و در حالی که مدافع فلسفه‌ی اسلامی بود، هرگز از آداب و لوازم خلوص اندیشیدن خارج نشد. سخن گزافی نمی‌تواند باشد اگر بگوییم که شهید مطهری در گشودن راه فلسفه‌ی اسلامی به مجامع علمی نقشی پررنگ داشت.

در سال‌های پرالتهابی که مکتب‌ها و نگرش‌هایی همانند مارکسیسم و ماتریالیسم در قالب گروه‌ها و احزاب بر فعالان و مبارزان سیاسی تأثیر می‌گذاشتند، شهید مطهری با استفاده از آنچه نزد علامه محمدحسین طباطبایی آموخته‌بود، زیرساخت‌ها و مبانی فلسفی این نوع مکاتب را به چالش کشید و ضعف‌ها و اشکالات آن‌ها را در معرض دید و داوری جامعه‌ی آن روز نهاد. نگارش آثاری چون «علل گرایش به مادی‌گری»، «اصول فلسفه و روش رئالیسم»، «نقدی بر مارکسیسم»، «مسئله شناخت»، «فلسفه تاریخ»، «فلسفه اخلاق» یک جهاد علمی بود که آثار عملی آن تا ایجاد روحیه‌ی خودباوری در میان جوانان کارساز بود. از این رو جوانان این زمان نیز شایسته است به آثار ایشان از مسیرهای امن و استوار رو کنند. کانون اندیشه جوان چند اثر در خور توجه برای آشنایی جوانان با منظومه‌ی فکری استاد مرتضی مطهری منتشر کرده‌است؛ یکی از این آثار، کتاب دو جلدی «طهور در ساغر» به قلم حسینعلی رحمتی است.

بحث اصلی در جلد اول «طهور در ساغر» با این پرسش آغاز می‌شود: «مطهری را باید در زمره‌ی فیلسوفان به شمار آورد یا متکلمان؟». حسینعلی رحمتی برای پاسخ‌دادن به این پرسش اذعان می‌کند باید تعاریف کلام و فلسفه، متکلم و فیلسوف و وظایفشان مشخص شود و همچنین شیوه‌ی تفکر و عملکرد شهید مطهری نیز بررسی شود. بنابراین بیان‌کردن این تعارف و سلوک و عمل شهید مطهری در برابر هر کدام، وجهه‌ی همت نویسنده قرار می‌گیرد. او در جلد اول کتاب به تعریف فلسفه و زیست فیلسوفانه می‌پردازد؛ ابتدا تاریخ مختصری از فلسفه را بیان می‌کند سپس تعاریف را در دو جغرافیای فکری اسلامی و غرب پی می‌گیرد. در خلال بیان این دقایق، ظرافت رفتار و مشی فکری و در بیانی دیگر، روش‌شناسی استاد مطهری در فلسفه آشکار می‌شود. این جلد از کتاب تا به حدی روان است که می‌توان دانشجویان سال اولی رشته‌های علوم انسانی را به خواندن آن ترغیب کرد؛ چراکه به مناسبت سیر در اندیشه فلسفی استاد مطهری، سیری هم در تاریخ فلسفه از یونان باستان تا معرفت‌شناسی انجام شده‌است.

جلد دوم کتاب «طهور در ساغر» با عنوان «سیری در اندیشه‌های کلامی استاد مطهری» دو ساحت زندگی یک انسان، یعنی ساحت شخصی  و اجتماعی را بررسی می‌کند. کتاب با پرسش از چیستی دین و دلیل نیاز آدمی به دین آغاز می‌شود و با جاری شدن مفاهیم اختیار بشری و عدل الهی در فصل دوم، به سوی پرسش از آزادی می‌رود. پس از اینکه مبانی، مفهوم، جایگاه و اقسام آزادی بررسی شد، نسبت میان دین و آزادی و آسیب‌شناسی آزادی در برابر مخاطب قرار می‌گیرد. نویسنده در حالی این سیر را پیش می‌برد که تفکر شهید مطهری در تمام سطح‌های سخن پررنگ است و آشکار می‌شود.

فصل چهارم کتاب موضوع اخلاق و دین‌باوری را بررسی می‌کند. این فصل محل منازعه میان مکتب‌های اخلاقی مهم دوران می‌شود. با این همه، آخرین فصل جلد دوم «طهور در ساغر»، تلاش می‌کند، دین را در آینه‌ی فهم کند. در اینجا کتاب به پرسش نخست بر می‌گردد که مطهری یک فیلسوف است یا متکلم و به این مناسبت جریان‌های مهم اندیشه در تاریخ اسلام را بازگو می‌کند و مهم‌ترین شاخص‌های فکری هر کدام را بر می‌شمرد.

کتاب «طهور در ساغر» را می‌توان از دو منظر نگاه کرد: اول) کتابی برای آشنایی با منظومه فکری استاد شهید مرتضی مطهری، دوم) کتابی برای فهمیدن دقایق مهمی در سیر اندیشه از یونان تا ایران معاصر، سوم) کتابی برای آشنایی و فهمیدن چیستی کاربرد علوم عقلی، که به انتزاعی‌بودن متهم می‌شوند، در زندگی فردی و اجتماعی.

«طهور در ساغر» از سوی کانون اندیشه جوان در دو جلد به قلم حسینعلی رحمتی منتشر شده‌است. این کتاب در جلد اول به اندیشه‌های فلسفی استاد می‌پردازد و در جلد دوم به اندیشه‌های کلامی ایشان؛ این پرداختن و بررسی اندیشه‌ها با رویکرد هم‌آوایی میان منش و سلوک علمی استاد و تعاریف موجود از این دو دانش، پیش می‌رود.

دیگر خبرها

  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • آخرین ساعات زندگی افلاطون فاش شد: افلاطون در آخرین ساعات زندگی‌اش چه می‌کرد؟!
  • پخش زنده| جشنواره ملی امتنان از کارگران با حضور رئیس‌جمهور